16:00

KSF Kosova IF

Referat: AIF Barrikaden - KSF Kosova IF

Startelva: C-G - Frmas, Henke Ni, Christian, Bagher - Fredrik, Florian, Maksym, Rabih - Olle, Farhad

Avbytare var Daniel Sosa som kom in efter en halvtimme som anfallare och spelade där fram till dess att vi gick över till 3-4-3 på slutet då han gick ner som innermittfältare, Joel H som kom in som höger yttermittfältare efter 35-40 min men fick utgå p.g.a. skada 20 min in på andra halvlek samt Andy som spelade sista 2 minuterna på topp.

Kosova (i fortsättningen kallat K) startade i ett högt tempo och med ett mycket fint anfallsspel och där man kunde se att några spelare höjde sig över mängden och skulle bli svåra att neutralisera om man inte kunde få dem uttröttade eller omotiverade genom att ge dem litet utrymme genom ett agressivt försvarsspel. Till en början gav ingen av deras många fina kombinationer upphov till någon särskilt het målchans men sedan deras våldsamma offensiv börjat bedarra, samtidigt som vi i den 10:e min istället haft matchens första heta målchans och man började andas ut lite, kom det ändå ett ledningsmål för dem i den 12:e min.

Ganska snart efter deras ledningsmål jämnades matchen ut spelmässigt. Hela laget började hitta sina defensiva roller och vi kunde med detta i ryggen också få igång ett allt bättre anfallsspel där dock alla de många otroligt heta målchanser vi skapade missades å det grövsta. Detsamma gällde dock K som också med bara en aning större skärpa i avslutningarna kunde gjort fler mål än de gjorde. Ett till gjorde de dock i den 34:e min på ett skott som oturligt tuschade en av våra spelare, ändrade riktning och därmed ställde C-G.

Mot slutet av första halvlek visade många av K-spelarna betydande trötthetstecken men pausvilan gav dem lite ny kraft och matchen fortsatte till en början att vara spelmässigt jämn och att vara makalöst mycket försedd med groteskt missade målchanser från båda håll. Ju längre halvleken led desto mer tröttnade de flesta av K-spelarna riktigt ordentligt och när de få som verkade ha några krafter kvar ledsnat och blivit omotiverade sedan deras ibland hälften så stora bevakare (Bagher och Frmas) lyckats vinna den ena närkampen efter den andra mot dem tog vi mot slutet över matchen fullständigt spelmässigt. Våra målchanser kom nu allt tätare samtidigt som allt spel förlades till K:s planhalva. Hela K:s lag var i stort sett stillastående på ett sätt man sällan eller aldrig sett.

Deras totala brist på agressivitet och minsta löpvilja verkade dock paralysera vårt lag och leda till konstiga lösningar på anfallen. Man hade ofta helt enkelt allt för många lösningar att välja på och valde då oftast onödigt svåra sådana. När vi dessutom missade alla de målchanser vi fortsatte att vaska fram (och K missade ett friläge från 1-2 meter med hela målet öppet men lyckades träffa C-G) så fick vi inkassera en förlust. Daniel Sosa gjorde visserligen ett mycket vackert mål när han från c:a 20 meter (?) smekte in bollen nära ena stolpen i den 72:a min men därvid stannade vår målproduktion och matchen slutade således 1-2.

Som helhet en i sanning mycket märklig match där 10 gjorda mål sammanlagt för de 2 lagen hade känts i underkant och nu blev det alltså 3!! Det var inte bara så att målchansrna i matchen var så fruktansvärt många, det var dessutom så att väldigt många av dem var sådana som bör resultera i åtminstone 8 fall av 10 och där det såg nästan offatbart ut att man kunde undgå att göra mål.

En viss roll i den låga målproduktionen hade också två ganska bra målvaktsinsatser (K:s av en utespelare man tvingats kasta in i mål med kort varsel vilket inte märktes alls).

Totalt sett en spelmässigt riktigt bra insats av oss sedan den värsta oron orsakad av K:s intensiva och skickliga offensiv i början lagt sig. Den närmast sanslösa oskickligheten i avslutningarna (det var aldrig frågan om otur) måste dock dra ner betyget betydligt. Fotboll går som bekant ut på att göra mål och vi gjorde bara ett. Däremot kan man väl uttrycka sig som så att med en större skärpa i avslutningarna hade matchen kunnat sluta typ 8-5 till oss. Vi hade också det största bollinnehavet och spelet var mera förlagt till deras planhalva än våran.

Slutligen en eloge också till vad åtminstone vi i publiken uppfattade som en mycket bra domare! Han var lugn, rörlig och hade tros sin relativa ungdom auktoritet och integritet utan att förfalla till något slags diktatorstil.

Statistik: Hörnor: 4-7 Avslut på mål: 10-6 Avslut utanför: 11-3